Masunaga

Het Japanse Fukui is, naast China en Italië, een van grootste productieregio's ter wereld als het gaat om brilmonturen. Van alle Japanse monturen wordt 97% in deze regio geproduceerd. Het merk Masunaga produceert sinds 1905 haar brillenglazen in Fukui. De oprichter van het merk, Gozaemon Masunaga, nam een aantal vaardige ambachtslieden mee vanuit Osaka en Tokyo met de ambitie om de productie van brilmonturen vast in Fukui te vestigen.
Masunaga Optical is het enige bedrijf in Japan dat de gehele productielijn in eigen fabriek houdt. Het produceren van een Masunaga montuur bestaat uit ruim 200 handmatige handelingen. De productiviteit is dus laag en dat is nu juist wat het merk zo speciaal maakt. Vakmanschap en kwaliteit staan boven veelvoud bij dit merk en dat is terug te zien in de monturen. Want, zo zeggen ze, als je de mal maakt en er wordt uiteindelijk een mankement gevonden na het dragen van de bril. Is de enige manier van verbetering, die mal aanpassen.

Het is dan ook niet voor niets dat hun slogan luidt: ‘Wij maken excellente brilmonturen. We willen winst maken als we kunnen, maar we zullen nooit aarzelen om ons verlies te nemen. Omdat ons hoofdgedachte is: wij maken excellente brilmonturen.’ En zelf na 100 jaar ervaring, is dat nog steeds de basis van het merk Masunaga.

Een bijzondere collectie die u gewoon eens zou moeten passen. Waarschijnlijk bent u ook meteen verknocht aan de Masunaga bril!