Optometrie

Wanneer uw ogen vragen om extra expertise kan een optometrist u van dienst zijn. Een optometrist onderzoekt uw ogen op gezondheid en stelt een diagnose. Eventuele oogafwijkingen en/of oogziekten worden opgespoord. Dit kan als preventief onderzoek en/of als u bepaalde klachten hebt aan uw ogen.
Optometrie: ooggezondheidszorg

Moderne oogzorg, zoals optometrische diagnostiek, voorkomt onnodige en dure verwijzingen naar de oogarts. De oogarts doet tijdens een controle in het ziekenhuis hetzelfde als een optometrist bij optometrische diagnostiek. De optometrist stelt tijdens het optometrisch onderzoek een diagnose. Medisch behandelen blijft voorbehouden aan de oogarts. Op regionaal niveau werken huisarts, oogarts en optometrist hierin nauw samen.

Zonder verwijzing

Een optometrisch onderzoek van uw ogen is altijd naar wens bij ons in te plannen. Ook zonder verwijzing van uw huisarts. Het kan ook zo zijn dat één van onze medewerkers u tijdens het bezoek aan onze winkel het advies geeft een onderzoek in te plannen. Bijvoorbeeld als er in uw familie oogaandoeningen voorkomen of bij twijfel aan de gezondheid van uw ogen. Voor meer informatie over dit onderzoek, bijvoorbeeld over de kosten, kunt u terecht in de winkel. Wij vertellen u graag meer.

De titel Optometrist is beschermd en opgenomen in de Wet BIG (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) als paramedisch beroep.

De volgende oogaandoeningen zijn op te sporen en/of te monitoren door de optometrist. Wanneer u op de aandoening klikt, leest u meer informatie.

Staar

Nastaar

Macula Degeneratie

Hoge oogdruk en Glaucoom

Droge ogen

Presbyopie

Glasvochttroebelingen