Ray-Ban zonnebrillen

Al bijna 80 jaar schrijft Ray Ban geschiedenis op zonnebrilgebied. Sinds 1937 staat Ray Ban bekend als kwaliteitsmerk en is het 1 van de best verkopende zonnebrilmerken ter wereld. Het in New York gevestigde moederbedrijf van Ray Ban, Bausch &Lomb, werd destijds door de luchtmacht om een speciale opdracht gevraagd. Gevechtsvliegtuigen vlogen hoger en langer en de piloten kregen steeds meer te maken met ongemakken die deze vluchten met zich meebrachten. Misselijkheid, duizeligheid, hoofdpijn en schade aan de ogen: er was betere bescherming nodig. De geboorte van het iconische model Aviator van Ray Ban.
In de jaren 40 kwam Ray Ban met de innovatieve Gradient lens. Een lens die bovenaan donkerder was met een lichtere uitloop of zelfs geen tint naar beneden. Met de bovenkant waren piloten voorzien van bescherming tegen zonlicht en onderaan bleef de cockpit duidelijk zichtbaar. Nog steeds wordt deze lens veelvuldig gebruikt in de zonnebrilwereld. De modellen van Ray Ban bereikten ook de filmsterren en popiconen. De lijst met films waarin de hoofdrolspeler een Ray Ban op zijn of haar neus draagt zijn talrijk. Denk aan Rebel without a cause, Taxi Driver, Top Gun, Men in Black, Blues Brothers en Reservoir Dogs. Bob Dylan werd bijna nooit zonder zijn Ray Ban zonnebril gezien en ook Michael Jackson gebruikte een Ray Ban als eye-cather voor zijn Bad tour.

Of je nu kiest voor de piloot-vorm (Aviator), de square shape (vierkant), round shape (rond) of rectangle shape (rechthoekig); met een Ray Ban zonnebril heeft u altijd een karakteristieke zonnebril. Met nuances die bij uw eigen stijl passen.